Fish fingers met dille-yoghurtdressing

Ingrediënten:

Fish fingers:
2 kabeljauw of koolvis filets ( verkrijgbaar bij de rubriek verse vis)
2 eitjes ( je hebt alleen het wit nodig)
30g havervlokken*
Herbamare*
olijfolie*
 
 
Voor de yoghurt dille saus
50g Griekse yoghurt 0%
2 etl mayonaise *( verkrijgbaar bij je consulent of recept op de site )
half bosje dille
1 teentje look
knijpcitroen *
zwarte peper
himalayazout *

*verkrijgbaar bij je consulent


Bereiding :

Snij de visfilet in reepjes. Maal de havervlokken fijn in een blender.
Scheid het eiwit van het eigeel. Kruid de visreepjes met de herbamare.
Haal de reepjes vis eerst door het eiwit en daarna door de haver.
 
maak de dressing:
Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, de gehakte dille, en het fijn gesneden teentje look. Kruid met peper, zout  en enkele druppels knijpcitroen.
 
Bak de fish fingers in olijfolie aan langs beide kanten.
 
Serveer met de dressing
 
Tip : vries de fish fingers in ... zo heb je last minute altijd iets om snel op tafel te toveren ,
serveer ze ook eens met knolselder frietjes of bloemkool puree voor een complete maaltijd.

Enkele fish vingers kan je als hapje eten en hoef je niet te tellen. Wil je ze als maaltijd, min 150g, max 200g is 1 eiwitportie, 15g havervlokken is 1 vezelportie.