Groene asperges op toast met gepocheerd eitje

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

140g Leef & Eet toastbrood*
1 avocado
100g gerookte zalm
2 eitjes
200g groene asperges
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*
witte azijn
afwerking: gedroogde roze peper en vers gesneden dille

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

De groene asperges moet je niet schillen, alleen (eventueel) het harde laatste stukje afbreken. Kook ze in ongeveer 5 minuten gaar ( de tijd is afhankelijk van de dikte en of je de asperges beetgaar of helemaal zacht wil, ze hebben veel minder tijd nodig dan de witte)
Snij de avocado in de lengte in 2 , haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees uit. Plet het vruchtvlees met een vork, voeg een scheutje olijfolie toe en kruid naar wens met peper en zout.
Snij het brood in 4 dunne plakjes en bak ze als een toast in een antiaanbakpan.
Plet de roze peperbolletjes met de bolle kant van een lepel zodat je losse blaadjes krijgt.
Laat een pot water met een scheut witte azijn en een beetje zout koken, als het kookt zet je het vuur wat minder dat het water niet meer "borrelt" Breek de 2 eitjes 1 voor 1 open langs de kant van je pot en laat de eitjes in het water glijden. Help het eiwit met een lepel rond het eigeel zodat het eitje samen kan stollen. Laat ze een 3 tal minuten in het warme water zonder dat het kookt, zo krijg je een gepocheerd eitje. Als je ze uit het water haalt dan leg je ze nog even op een handdoek dat het water eruit is.
Leg op ieder bord 2 sneetjes van je toastbrood, verdeel de avocado erover, daarop leg je de asperges, dan de gerookte zalm en als laatste het gepocheerd eitje.
Werk af met de roze peper en de dille.

Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 extra eiwit ( 1 van je 2 die je mag per dag)