Grote garnalen met gerookte kalkoen, spitskool, mange-tout en zoetzure saus

Ingrediënten: ( 2 personen)

1 sjalot
3 teentjes look
300g gekookte grote roze garnalen (scampi kan ook)
50g gerookte kalkoen reepjes
200g  spitskool
200g mange-tout ( sluimererwten)
3 soeplepels leef & eet zoetzure  saus*
3 soeplepels gehakte verse peterselie
Olijfolie*
Zwarte peper

* verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Kook de mange-tout gaar en giet af. Snij de look en de sjalot fijn en stoof ze aan in olijfolie. Voeg de kalkoenspekjes toe. Snij de spitskool héél fijn en stoof ze mee aan tot die beetgaar is. Voeg de mange-tout, de grote garnalen, peterselie en de zoetzure saus toe en warm alles eens door.  Gebruik je scampi's dan moet je ze eerst even bakken. Kruid bij met peper. (Zout zal normaal niet nodig zijn door de gerookte kalkoen)

De gerookte kalkoen kan je eens een beetje in een gerecht gebruiken, niet als eiwitportie. ( lees in het woordenboek bij charcuterie)

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.