Pasta vongole
Ingrediƫnten: ( 2 personen )
200g ui
4 lookteentjes
200g tomaat
een pakje konjac vezel spaghetti*
1kg vongole ( venusschelpen,kan je eventueel bestellen via de site 'rubriek vis')
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*
3 stengels pijpajuin
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
De konjac spaghetti spoelen, 1 minuut koken en giet ze af. Ui en look fijnsnijden en aanstoven in olijfolie. De tomaten in grove stukken snijden en toevoegen aan de ui en de look, nog even meestoven. Voeg dan de vongole schelpen toe. Kruid met peper en zet op het volle vuur. Kook ze zoals je mosselen kookt, schud ze regelmatig op en kruid goed met peper. Als de schelpen open zijn voeg dan de pasta toe. Laat nog even samen warmen en voeg op het laatst de pijpajuin toe. Nog een extra draai van de pepermolen en direct opdienen!
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groentenportie.
Een gerecht met konjac vezel nooit invriezen! ( net plastiek na het ontdooien)