Sashimi van gerookte en gegrilde zalm met broccoli crème en pesto

broccoli, zalm, pesto, edelgist

Ingrediënten ( 2 pers )

400g broccoli
400g sashimi van gerookte zalm ( je kan dit ook met verse zalm doen, echter de rooksmaak past hier wel goed bij)*
1 eetlepel hazelnootolie*
olijfolie*
1 koffielepel knijpcitroen*
15g edelgistvlokken*
10g pijnboompitten*
bosje verse basilicum
2 teentjes knoflook
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent ( ook de sashimi van gerookte zalm, die roken we op houtschilfers met kruiden))

Bereiding

Kook de broccoli gaar en mix deze in de keukenmachine tot een smeuïge crème, kruid die naar smaak met peper en zout en voeg de hazelnootolie toe.
Maak de pesto door de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten, de edelgistvlokken, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie in de blender te mixen tot pesto. Kruid naar smaak met peper en zout.  Indien de pesto te vast is, kan je nog wat olijfolie toevoegen naar smaak. Grill de zalm. Serveer de broccoli crème en de pesto samen met de zalm,
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie.