Venkel met gerookte zalm en mozzarella in de oven

Ingrediënten: ( 1 persoon)

1 venkelknol van 200g
100g gerookte zalm* (kan je bestellen in de rubriek "verse visproducten of via je consulent, we roken onze zalm op rookschilfers, dus niet chemisch gerookt)
60g mozzarella
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 180° Reinig de venkel door de groene blaadjes af te snijden, het laatste stukje van de steeltjes een beetje af te snijden en het onderste harde stuk.. Snij de knol in de lengte in 4 gelijke delen. Stoof die aan in een rijke hoeveelheid olijfolie en kruid die met peper en zout. Laat zachtjes beetgaar worden met het deksel op de pan. Wikkel de venkel in de plakjes zalm en leg ze in een ovenschaal. Leg daarop de plakjes mozzarella. Giet de 'jus' van de venkel erbij en nog een scheut olijfolie. Zet 20 min in de oven.

Dit is 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 extra eiwit ( tussendoor )