Zalm met een krokant korstje en venkel in de oven.

Ingrediënten: (2 personen)

2 stukjes zalm op vel van 200g elk
30g Leef & Eet vezelmix*
60g halfzongedroogde tomaatjes op koolzaad of olijfolie*
400g venkel (kan ook met andere groenten)
lookteentjes eventueel
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie *

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°.
Snij van de venkel de groene stelen af en het onderste harde gedeelte. Snij de knol in 4. Leg die op een ovenschaal en kruid die met zwarte peper, himalayazout, kurkuma en rozemarijn. Overgiet ze goed rijkelijk met olijfolie. Laat die in de oven 50min garen.
Hak intussen de vezelmix samen met de zongedroogde tomaatjes in een hakmolen. Je schept de tomaatjes uit de olie zodat er ook wat olie meekomt zo bekom je een smeuige massa. Leg de stukjes zalm in een ovenschaal en kruid die met zwarte peper en himalayazout. Leg het tomaat-vezelmix mengsel bovenop de zalm en laat die meegaren voor 15min. in de oven.

Je kan eventueel bij de venkel wat lookteentjes leggen. Leg de teentjes er volledig bij, niet uit de pel maar volledig, gewoon los gemaakt van de knol.
Na 50min in de oven kan je die lookteentjes gewoon los maken en de binnenkant opeten, je krijgt een soort lookpuree. Je kan die ook als hapje eten of je serveert de lookpasta met een stukje vis of vlees. Je kan het ook op een Leef & Eet toastje smeren.

Als je oven dan toch warm is kan je tegelijk je Leef & Eet brood bakken, of je paprika voor de gemarineerde paprika.

Dit gerecht is per persoon 1 eiwit, 1 vezel en 1 groentenportie.