Zomers slaatje met mosselen

IngrediĆ«nten: (1 persoon) 

30g rauwe quinoa*
groentenbouillon*
30g ijsbergsalade
50g komkommer
50g radijs
50g kleine tomaatjes
20g tuinkers
150g gekookte mosselen ( basis recept op de site)

voor het sausje:
100ml sojayoghurt
1 eetlepel olijfolie*
1 eetlepel balsamico azijn*
5 druppels knijpcitroen*
1 teentje fijngesneden look
Zwarte peper
Himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met 1/2 koffielepel bouillon zonder suiker en breng aan de kook.
Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af, laat de quinoa afkoelen.

Snij de salade in reepjes, de komkommer en de radijs in stukjes, de tomaatjes in 2.

Meng alle ingrediĆ«nten voor het sausje en meng het sausje door de gekookte quinoa. Schik de quinoa op je bord, daarbovenop je groenten, daarop de mosseltjes en werk af met de tuinkers. 

Dit is 1 eiwitportie en 1 groentenportie. 

Heb je mosselen over? Dan kan je ze perfect bewaren op azijn:
Doe de gekookte losse mosselen in een bokaal en giet er een mengsel van half witte azijn en half water over. 
Handig als hapje, eiwitportie of in een slaatje!