Aziatische wokschotel met kip en kelpnoedels

Ingrediënten: ( 2 personen)

130g kipfilet
2 eetlepels kokosvet*
2 eitjes
1 sjalot of kleine ui
1 teentje look
200g sluimererwten
200g sojascheuten
200g gerookte kip* (je kan die bestellen op de site in de rubriek "verse voeding" of via je consulent)
1 zakje kelp noedels*
2 stengels pijpajuin
olijfolie*
1/2 limoen
2 grote koffielepels tahin( recept op de site)
2 eetlepels Leef & Eet zoetzure saus*
2 eetlepels sojasaus zonder suiker*

*verkrijgbaar in de praktijk


Bereiding:

Snij de sjalot en de look fijn. De pijpajuin in ringetjes. De sluimererwten in schuine stukjes. Spoel de kelpnooedel goed en laat uitlekken. De gerookte kip in reepjes ( of verse kipfilet rosé aanbakken, laten afkoelen en snijden) Maak eventueel de tahin als je die niet staan hebt. Klop de eitjes los en kruid met peper en zout. Verwarm het kokosvet en giet het losgeklopt ei traag in de pan, klop tegelijk in je pan het ei los met een klopper, zo krijg je losse stukjes gebakken ei. Voeg de fijngesneden look en ui toe, 2 eetlepels olijfolie en de sluimererwten. Laat dit een 2 tal minuten al roerend aanstoven. Voeg de kelp ( ik snij ze altijd een beetje met een schaar, dan zijn ze handiger in gebruik) en de kipstukjes toe. Roer goed om. Voeg nu de tahin, de sojasaus, de uitgeperste limoen en de zoet-zure saus toe. Laat alles even al roerend warmen. Voeg als laatste de sojascheuten toe, roer goed om en kruid naar smaak met peper en zout. Voor het opdienen strooi je de pijpajuin erover.

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.