Curry met kalfsballetjes en paksoi

Ingrediënten (2 personen)

50g rode ui
1 teentje look
20g verse gember
½ rode chilipeper (indien je pikant wenst)
200g paksoi
150g  wortelen
125g konjac rijst *
25g amandelnoten*
300g kalfsgehakt
3 koffielepels currypasta (recept hieronder)
1 blikje kokosmelk zonder suiker*( 200ml) 
10g basilicum
kokosolie*
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*

voor de currypasta: ( met deze hoeveelheden heb je een grotere hoeveelheid dan je nodig hebt in dit recept)
2 rode spaanse pepers
verse gember, ongeveer een blokje van 2cm
2 teentjes look
5 soeplepels olijfolie*
1 koffielepel currypoeder
1 koffielepel kurkuma poeder

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Maak eerst de currypasta:
Snij het steeltje van de spaanse peper, snij die in de lengte door en haal er de pitjes uit. Pel de look en snij de pel van de gember. Doe de gember, look en spaanse peper in een hakmolen en maal ze zo fijn mogelijk. Voeg de olijfolie, curry en kurkuma toe en mix verder nog goed door tot je een gladde pasta krijgt.
Maak de balletjes:
Snij de rode ui in ringen, de knoflook fijn, rasp de gember fijn en hak de chilipeper in fijne ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijst voor minder pit). Snij de paksoi in zijn geheel in fijne repen en de wortel in kleine staafjes.  Kruid het kalfsgehakt met zout en peper. Rol balletjes van ongeveer 3 cm (voor het rollen van de balletjes maak je best even je handen nat. Zo blijft het gehakt niet aan je handen kleven). Verhit de kokosolie en bak de balletjes 1-2 minuten aan op een hoog vuur. Haal ze uit de pan, ze garen straks verder in de saus. Fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper aan in een mooie hoeveelheid olijfolie. Voeg de paksoi, wortel en currypasta toe en stoof de groenten nog 2-3 minuten aan. Voeg daarna de kokosmelk en de balletjes toe en laat het geheel nog 5-7 minuten sudderen op een zacht vuur met het deksel op de pan. 
Hak intussen de basilicum fijn. Rooster de amandelnoten goudbruin in een pan zonder vetstof.
Spoel de konjac rijst onder stromend water en stoof die aan in olijfolie, kruid met peper en zout.

Serveer de curry met de konjac rijst. Werk af met het basilicum en de amandelnoten.
Per persoon 1 groentenportie en 1 eiwitportie
De currypasta kan je als extra gebruiken en hoef je niets voor te tellen. Lekker bij konjac vezel, als marinade, door mayonaise, door je slaatje of groenten.