Eend zoetzuur
Ingrediënten: (2 personen)
260g eendeborstfilet
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*
Leef & Eet zoetzure saus*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Maak een paar inkervingen in het vette deel van de eendefilet. Bak de filet in olijfolie, eerst de vleeskant daarna verder op de vette kant. Het best niet te lang zodat die nog rosé is. Haal de filet uit en draai die in aluminium folie. Zo zal het vlees sappiger zijn en hou je het warm zodat je de saus kan maken.
Giet het vet uit je pan.De olijfolie is gezond maar het vet moet weg omdat je een mooie egale saus zou bekomen, daarnaast smelt ook het vet die aan het vlees hangt en dat is dan niet meer zo gezond. Giet 2 soeplepels water en 4 soeplepels zoetzure saus in de pan. Laat die saus goed inkoken tot je een crèmige saus krijgt. Serveer die bij het vlees, snij het vette deel van het vlees af.
Dit is 1 eiwitportie per persoon. Je kan dit eten op een opstartdag, serveer er een portie quinoa of konjac vezel bij, tel er dan ook een vezelportie bij.
Wil je dit eten op een standaarddag als diner of lunch neem er dan nog een portie groenten bij naar keuze zodat je ook een groentenportie hebt.
Ben je al in je stabilisatiefase en wil je het wat feestelijker? Voeg dan sinaasappel partjes toe ( zonder de witte velletjes)