Everzwijnragout

Ingrediƫnten: ( 2 personen )

260g stoofvlees van everzwijn
ghee *
olijfolie *
50g ui
1 teentje look
200g wortel
250g shiitakes of boschampignons ( je zal na het bereiden nog +/-150g overhouden
180ml Brothway beef bouillon*
1 eetlepel scherpe mosterd*
100ml rode wijn alleen die van Pure the Winery omdat die geen suiker bevat*
rozemarijn
tijm
laurierblad
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
 
 *verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding

Snij de ui en de look fijn. Los de bouillon op in 2 dl water.
Snij de wortelen in schijfjes of stukjes. De champignons eventueel ook in 2 of in 4 snijden ( volgens de grootte)
Bak het stoofvlees kort aan in de ghee op een hogere temperatuur zodat die bruin kleurt.
Stoof ondertussen in een andere pan de ui en de look aan in olijfolie. Blus het vlees met de rode wijn.
Laat even opkoken zodat alle vleessmaken uit de pan loskomen.
Voeg de ui, de look, de kruiden, mosterd  en de bouillon toe.
Laat op een zacht vuurtje sudderen voor 60min.
Voeg de wortel en champignons toe en laat nog 30 minuten rustig stoven.
Controleer of het vlees gaar is.
Serveer eventueel met quinoa of boekweitcouscous. ( dan tel je nog een vezelportie)

Geniet ervan met een glaasje rode wijn van Pure the winery .
Dit is 1 eiwitportie en 1 groentenportie.