Geroosterde bloemkool met kip en avocado

Ingrediënten: ( 2 personen)

150g bloemkool ( 2 plakken van 1 à 1.5cm dik)
olijfolie*
chilivlokken
zwarte peper
himalayazout*
komijn
kurkuma
260g kipfilet al gebakken
1 sjalot
30g parmezaan kaas
3 soeplepels kefir*
3 soeplepels Leef & Eet zoetzure saus*
50g tomaat
1/2 avocado

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 200° Leg de bloemkoolplakken op een ovenschaal en overgiet met olijfolie. Kruid met chilivlokken, peper, zout, komijn en kurkuma. Bak ze 10min in de voorverwarmde oven. Meng de zoetzure saus met de kefir. Snij de gebakken kip in reepjes en verdeel die over de bloemkool, daarna de fijn gesneden ui erover en de kaas. Bak nog even 5min. Snij de tomaat en avocado in stukjes. Verdeel die over de bloemkool en serveer met de saus.

Per persoon heb je 1 eiwit en 1 groentenportie.