Kaashamburger met tomatensaus en slaatje
Ingrediënten: ( 2 personen)
voor de hamburger:
260g rundsgehakt
1ei
1 sjalot
40g gemalen kaas
voor de saus:
1 ui
1 teentje look
100g tomatenblokjes ( liefst vers of eventueel een blikje puur tomatenblokjes)
voor het slaatje:
salade naar keuze
geraspte wortel
tomaat
komkommer, alles samen 300g
zelfgemaakte mayonaise* (recept op de site of kan je bestellen in de rubriek "verse voeding" of via je consulent)
kruiden:
zwarte peper
himalayazout*
olijfolie*
basilicum
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Meng het gehakt met het ei, de fijn gesneden sjalot en de kaas. Kruid naar smaak met peper en zout. Maak de saus door de fijn gesneden ui en look aan te stoven in olijfolie. Voeg daarna de tomatenblokjes toe, kruid met peper, zout en basilicum naar wens. Meng de rauwkost met de mayonaise, kruid eveneens met zout en peper. Bak de hamburger op een niet te hoog vuur in olijfolie, zo blijft je vlees goed smeuig.
Serveer met de saus en het slaatje.
per persoon kom je hiermee aan 1 eiwitportie en 1 groentenportie