Kip met cajunkruiden in de oven
Ingrediënten: (2 personen)
260g kipfilet
cajun kruiden (gewoon in de supermarkt verkrijgbaar)
200g wortelen
200g koolrabi
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
20g parmezaanse kaasschilfers
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Verwarm de oven op 180° Snij de kipfilet horizontaal in 2 zodat je fijne lapjes krijgt. Leg die in een schaal en kruid ze aan beide kanten met de cajunkruiden. Giet er olijfolie over tot hij onder staat. Dek af en zet in de koelkast voor min 30min, draai aan de helft even om.
Haal de pel van de wortel en de koolrabi. Snij de wortel in fijne reepjes en de koolrabi eerst in de helft en dan in plakjes. Leg de wortel en de koolrabi in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Giet er een goede scheut olijfolie over en meng alles door elkaar. Zet 30min in de oven tot ze beetgaar zijn. Kleur de kip even aan in de pan, kort want ze moet nog in de oven. Leg de kipfilet op de groenten ( na 30minuten ) en giet er de marinade over. Bestooi met de parmezaanschilfers en zet nog eens 10min in de oven.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.