Kip met kurkuma en groenten
Ingrediƫnten : (voor 4 personen)
200 g sluimererwten (mange-tout)
250 g boschampignons
200 g broccoli
200 g wortel
1 rode ui
2 teentjes knoflook
4 kippenbouten (130 gr/pp)
Blikje kokosmelk zonder suiker*
180ml Brothway chicken-curcuma bouillon*
zwarte peper
Himalaya zout*
Kurkumapoeder
olijfolie*
* te verkrijgen bij je consulent
Bereiding:
Borstel de champignons even af. Was de groenten en snij deze vooraf in grove stukken. De kippenbouten bruin bakken in de olijfolie, bestrooien met kurkuma en gedurende 15 minuten onder deksel laten sudderen. Hou deze even aan de kant. Snij de rode ui en de look fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg eerst de worteltjes toe en laat even meestoven (10min), voeg nadien de overige groenten toe. Voeg de kokosmelk toe en de bouillon. Leg de kippenbouten op het groentemengsel en laat het geheel 20 minuten stoven.
Per persoon kom je aan 1 eiwitportie en 1 groentenportie.