Krokante kip met provençaalse saus en spinazie
Ingrediënten: ( 2 personen)
260g kipfilet
50g ui
150g rode paprika
50g groene paprika
1 pot tomatensaus zonder suiker*
3 lookteentjes
zwarte peper
Himalayazout*
provençaalse kruiden
olijfolie*
kokosolie*
300g verse spinazie ( om 150g over te houden)
1 sjalotje
60g Leef & Eet vezelmix*
2 eiwitten
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Snij de sjalot en de look fijn, de ui en de paprika in reepjes.
Neem 2/3 van je look en stoof die aan in olijfolie. Voeg de ui en paprika toe en stoof alles beetgaar. Voeg dan de tomatensaus toe en kruid naar smaak met Provençaalse kruiden. Laat even verder sudderen.
Stoof de sjalot en de rest van de look aan in kokosvet, voeg de verse spinazie toe en laat ze slinken. Kruid naar smaak met een goede draai van de pepermolen en zout.
Mix de vezelmix fijn. Klop de eiwitten los en kruid ze met peper en zout. Draai de kipfilet eerst in het eiwit en daarna door de vezelmix. Bak de kip in olijfolie tot die gaar is.
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 2 vezelporties