Mexicaanse Fajitas

Mexicaanse fajitas

Ingrediënten ( 2 pers)

Voor 4 tortilla’s:
4 eitjes, we hiervoor alleen het eiwit nodig
30g kokosmeel*
1 /2 koffielepel bakpoeder*
Een mespuntje himalayazout *
Kruiden naar wens: lookpoeder, komijnpoeder, chilipoeder

Voor de fajitas:
130g kippereepjes
150g paprika ( neem een mengeling van kleuren)
50g rode ui  
olijfolie*
1 koffielepel Leef & Eet spicy saus*
½ koffielepel komijnpoeder
½ koffielepel paprikapoeder
½ koffielepel lookpoeder
1 rood pepertje

Voor de guacamole:
1 avocado
1 koffielepel knijpcitroen*
1 soeplepel olijfolie*
Kruiden naar wens: chilipoeder, zwarte peper, himalayazout*, (koriander, als je dat lust )

Griekse yoghurt

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Tortilla’s:
Meng  het eiwit, 3 soeplepels water en het kokosmeel met een klopper. Laat het mengsel een 2 tal minuten rusten en voeg dan het bakpoeder, het himalayazout en de kruiden toe naar smaak,  meng nog eens goed.
Bak hiervan 4 tortilla’s in een anti aanbakpan. Je pan moet goed warm zijn.  Neem telkens ¼ van je beslag, de tortilla’s moeten goed dun zijn.. Draai de tortilla om zodra de bovenkant niet meer glimmend en plakkerig is. Bak dan nog eens 2 minuten aan beide kanten goudbruin.

Fajitas:
Snij de kip in reepjes.
Meng de komijn-, paprika- en lookpoeder met de spicy saus en 2 eetlepels olijfolie, voeg de kip toe en laat minimum 30 minuten buiten de koelkast marineren. Snij de paprika in reepjes, het rode pepertje fijn en de ui in ringen. Bak de paprika, ui en rood pepertje een 3 tal minuten aan in olijfolie, voeg de kip toe en bak alles samen gaar.

Guacamole:
Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot puree. Meng de citroen en de olijfolie erdoor. Breng op smaak met de kruiden.

Serveren:
Neem een tortilla en leg de reepjes kip en groente in het midden van de tortilla, doe hier wat guacamole en Griekse yoghurt op en plooi je wrap toe.

Tip ! Maak wat extra wraps en bewaar deze in de frigo .
Je kan ze beleggen met cottage cheese en fruit …lekker als ontbijt of
als lunch …lekker met wat gerookte zalm en eventueel wat extra guacamole en sla.
Ze zijn veelzijdig , lekker en luchtig.

Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groentenportie