Stoofpotje van hertekalf met wortelen mix
Ingrediënten ( 2 personen)
260g hertekalf in stukjes
50g kalkoenspekjes
200g rode ui
125g tomatenblokjes ( mag uit blik zijn, echter zonder toevoeging van kruiden want dan zit er suiker in)
kokosolie*
400g wortelen ( het is mooi als je een mengeling neemt van rode, witte, gele en paarse wortel)
1 sjalot
olijfolie*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Schroei de stukjes hertekalf en de kalkoenspekjes samen toe door die op een hoog vuur te bakken in wat kokosolie. Gewoon kleuren is voldoende. Haal het vlees uit de pan en doe die in een kookpot. Giet een beetje water in de pan zodat de braadsappen los komen, voeg dit braadsap aan het vlees toe. Voeg daarna de gesneden ui en de tomaatblokjes toe aan het vlees. Laat dit 3uur op een héél zacht vuur sudderen tot die zacht is. Rasp de wortelen en snij ze in de gewenste grootte. Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie, voeg de wortelen toe en stoof ze beetgaar. Serveer met het stoofpotje.
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groentenportie. ( de rode ui van in het vlees reken ik hier in het gerecht niet, die zal "verdwijnen" in de saus.