Vogelnestjes met champigons in tomatensaus

Ingrediënten: ( 2 personen)

260g kalfsgehakt
1 ei
zwarte peper
himalayazout*
1 schepje Aminozuren Complex*
400g champignons
olijfolie*
voor de saus:
200ml sojamelk
1/2 koffielepel johannesbroodpitmeel bindmiddel*
70g tomatenpuree zonder suiker
1/2 koffielepel bouillon zonder suiker*
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Kook het eitje hard en laat het afkoelen. Kruid het gehakt met peper en zout en meng er het Aminozuren Complex onder. Snij de champignons in plakjes en stoof ze aan in olijfolie. Pel het ei, leg het in het gehakt en verdeel het gehakt mooi rond het ei dat je een bol krijgt. Bak het vogelnestje in de pan tot het gehakt gaar is, ongeveer 15min op een zacht vuurtje, of even aankleuren in de pan en dan verder 10min  bakken in de oven op 180° kan ook. Maak intussen de saus. Meng de sojamelk, de bouillon, de tomatenpuree en het johannesbroodpitmeel, klop alles even goed door. Laat de saus opkoken, nu en dan even kloppen, zodat ze kan indikken. Snij de vogelnestjes in 2 voor het opdienen. Serveer er de saus en de champignons bij.

Per persoon tel je 1 eiwit en 1 groentenportie.