yakitora kipsaté

ingrediënten: ( 2 personen)

260g kipfilet
1 stengel citroengras
2 teentjes look
1 rode spaanse peper
1/2 koffielepel 100% stevia*
2 koffielepels gedroogde koriander
1/2 koffielepel bio knijpcitroen*
3 soeplepels olijfolie*
2 soeplepels tamari sojasaus zonder suiker*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij het citroengras in grove stukken. Haal de pitjes uit de rode peper en snij die ook in grove stukken. Snij de look fijn. Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten te mengen, voeg ook de spaanse peper, de look en het citroengras toe. Snij de kip in reepjes van 2cm breed. Rijg deze kip harmonica-gewijs aan de saté stokjes. Leg de kip in de marinade en laat 30min in de koelkast staan, draai tussendoor de saté stokjes eens om zodat ze goed kunnen marineren.  Grill de kipsaté op de BBQ of in een grillpan.

Dit is per persoon 1 eiwitportie. Op totaaldagen serveer je er een portie groenten bij naar wens als je dit als lunch of diner eet.