Geroosterde paprika spread

Ingrediënten:


3 rode paprika’s
30g pijnboompitten*
1 teentje look
olijfolie*
15 blaadjes basilicum ( een goede hand vol)
5 druppels uit een citroenflesje*
zwarte peper
himalayazout*


*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° Leg de paprika op zijn geheel op een bakplaat en zet die 40 min in de oven op 180°. Haal de paprika hierna uit de oven en laat afkoelen. Trek dan het vel eraf, snij hem open en verwijder het steeltje en de zaadjes. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof kort in een anti aanbakpan. Doe de gegrilde paprika’s, samen met de pijnboompitten, de citroen, de look en de basilicum in een hakmolen.  Mix het goed fijn. Voeg daarna aan goede scheut olijfolie toe tot het een glad mengsel is ( dit is een beetje naar smaak) Breng de paprika spread op smaak met peper en zout.

Dit gebruik je als beleg, je kan er een 2 tal koffielepels van nemen op je Leef & Eet brood of cracker en hoeft er niets voor te rekenen. Als tapenade met een boekweittriangle is het ook lekker.
niet te gebruiken op opstartdag 1 ( het zijn groenten)