Notenpasta

ingrediënten:

125g amandelnoten*
125g hazelnoten*
himalayazout*
vloeibare stevia*
2 koffielepels kokosolie*

verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 175° Leg de noten open op een bakplaat en als de oven warm is dan laat je die 10 minuten goudbruin bakken.
Laat ze eerst goed afkoelen! Wanneer je niet gepelde noten gebruikt kun je de pel na het roosteren eraf halen. Doe daarvoor de noten in een schone handdoek, vouw die dicht en wrijf met de handdoek zo de vliesjes eraf.
Maak de pasta in een hakmolen/blender, zorg dat je potje van de blender goed gevuld is, anders blijven je noten tegen de wand kleven.
Wanneer dit toch gebeurt, kun je het gemakkelijk tussendoor van de zijkant afschrapen zodat de noten goed fijn gemalen kunnen worden.
De structuur zal eerst veranderen in fijn meel. Vervolgens kun je zien dat de olie uit de noten langzaam vrij komt.
Wanneer je mengsel te veel gaat plakken aan de zijkant van je machine kun je nu eventueel wat kokosolie toevoegen.
Blijf goed mixen tot het een vloeibare en romige substantie wordt. Voeg wat zout naar smaak toe of stevia als je de notenpasta zoet wil.

Je mag dit als beleg gebruiken, iedere dag een koffielepel. Wil je eens wat meer? 30g is dan 1 notenportie.