Boekweitcake

boekweitcake

Ingrediënten:  (voor 1 bakblik van ongeveer 26cm op 13cm)

 
200g boekweitmeel*
1.5 koffielepel wijnsteenbakpoeder*
3 eieren
2 eetlepels cacaopoeder*
200g griekse yoghurt 0%
stevia naar smaak*
1 kleine courgette
2 eetlepels kokosolie*
1 koffielepel speculaaskruiden*
5 druppels biologische knijpcitroen*
75g blauwe bessen ( appel, banaan kan ook..)
Eventueel extra cacaonibs

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170° Laat de kokosolie smelten. Rasp de courgette. Meng het boekweitmeel, de bakpoeder, de cacaopoeder en de speculaaskruiden, voeg de geraspte courgette toe en meng alles goed. In een andere kom klop je met de handmixer eerst de eieren goed los en luchtig, dat mag een lange tijd zijn, voeg daarna de griekse yoghurt, de gesmolten kokosolie en de knijpcitroen toe en mix goed door zodat het lekker luchtig wordt. Voeg nu naar smaak een beetje stevia toe. Meng de beide mixen samen en spatel de blauwe bessen ( en de cacaonibs eventueel) door het beslag.
Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin  of gebruik een silicone bakblik dan hoef je geen bakpapier te gebruiken. Bak in de oven voor ongeveer 50 min. Test met een satéprikker of deze gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is hij gaar.
 
Tip: Besmeer je plakje cake met wat ghee en zelfgemaakte confituur ( dat recept kan je op de site vinden)

Je mag in het programma een plakje van ongeveer 1.5cm eten per dag, alleen op de standaarddagen, zo telt het als 1 vezelportie. Een extra traktaat!
In de stabilisatiefase kan je er gerust meer van eten.