Klassieke chocolade mousse

Ingredi├źnten: ( 7 potjes)  

250g ricotta
3 eetlepels choQola*
2 eiwitten
1 eetlepel cacaopoeder *
100% stevia *
1 blikje kokosmelk ( zonder suiker) *
aardbeien om te garneren

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding :

Smelt de choQola au bain marie. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf op.
Meng in een blender de ricotta, de gesmolten choQola, de stevia en cacaopoeder tot een egaal mengsel.  Voeg dit mengsel langzaam toe aan de stijfgeklopte eiwitten.
Klop het vaste deel van de kokosmelk met een mixer op tot room ( het vloeibare deel kan je houden om eens te verwerken in een sausje)
Verdeel de chocomousse in glaasjes, garneer bovenaan met de cocosroom en werk af met de stukjes aardbei.

Reken voor 1 potje 1 /2 eiwitportie ( als ┬Ż extra tussendoor)
De aardbeien tel je als fruitportie volgens de hoeveelheid die je erbij eet ( 150g aardbeien is 1 fruit portie)