Speculaascake “orange”

speculaascake best

Ingrediënten:

100g kokosmeel*
4 eieren
2 koffielepels wijnsteenbakpoeder*
50g kokosolie*
150g Griekse yoghurt 0%
4 koffielepels speculaaskruiden *
vloeibare stevia 100%*
25g pecannoten*
5 koffielepels Choqola orange*
Snuifje himalayazout*
( eventueel mandarijn )

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°. Laat de kokosolie smelten. Mix de eieren los met een mixer ( best elektrisch), klop ze goed luchtig, voeg het kokosmeel,  de gesmolten kokosolie, de Griekse yoghurt, de speculaas kruiden en het zout toe en meng tot een gladde massa. Voeg naar smaak stevia toe.
Bedek het bakblik met bakpapier en stort het deeg erin. Bak voor 35 minuten. ( even prikken of je cake voldoende gebakken is, iedere oven is anders, er mag niets aan je prikker blijven hangen)
Laat de warme cake uit het blik glijden en laat die afkoelen op een rooster. Hak de nootjes fijn,  en laat de choqola smelten "au bain marie". Laat de gesmolten choqola over de cake lopen en bestrooi  met de gehakte nootjes. Zet koel weg en laat de choqola opstijven.
Je kan hier eventueel nog extra wat mandarijn partjes bij serveren.
1 plakje van 2 cm is 1 vezelportie. ( de rest hoef je niet te rekenen)
(1 mandarijn tel je als je fruitportie)