Gefermenteerde puntpaprika

Ingrediënten

5 à 6 puntpaprika’s ( afhankelijk hoe groot ze zijn en hoe groot je pot is)
4 takjes dille of venkel ( qua kruiden kan je hierin volop variëren naar smaak)
8 laurierblaadjes
10 teentjes knoflook
2 koffielepels pimentbessen ( of een rood pepertje kan ook)
4 koffielepels Himalayazout *

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Breng 2 liter water aan de kook met het himalayazout en de pimentbessen. Laat afkoelen. Snij de paprika langs de lange kant in repen, verwijder de zaden. Doe ze in de weckpot samen met de andere ingrediënten ( verdeel de kruiden tussen je paprika) en giet het water-zout mengsel erover. Laat wat ruimte vrij tussen het water en deksel. Laat minimum 5 dagen op kamertemperatuur fermenteren.
Lekker in salades. Of als snack belegd met wat geitenkaas of mozzarella…
Heb je de pot eenmaal opengemaakt? Bewaar deze dan in de koelkast.
150g paprika is 1 groentenportie