Quinoa-noten pap

Ingrediënten: (1persoon)

200 ml ongezoete amandelmelk
2 koffielepels arabica oploskoffie*
30g noten pasta( zie recept hieronder) 
15g ongekookte quinoa *
8g lijnzaad *
5g 100% cacaopoeder *
snuifje Himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Spoel de quinoa af onder stromend water en laat uitlekken.
Breek het lijnzaad. 
Doe de amandelmelk, de quinoa, het gebroken lijnzaad en het himalayazout in een pannetje en breng deze aan de kook voor circa 8 minuten, tot de quinoa bijna gaar is. 
Voeg er dan de koffie, de notenpasta en de cacao aan toe, meng alles goed en laat nog ongeveer 2 minuten verder pruttelen. 
Schep de pap in een kom en eet die warm of koud. 

Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 noten portie. 


recept notenpasta 

ingrediënten:
125g amandelnoten
125g hazelnoten
himalayazout*
vloeibare stevia 100%*
2 koffielepels kokosolie*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175° Leg de noten open op een bakplaat en als de oven warm is dan laat je die 10 minuten goudbruin bakken. 
Laat ze eerst goed afkoelen! Wanneer je niet gepelde noten gebruikt kun je de pel na het roosteren eraf halen. Doe daarvoor de noten in een schone handdoek, vouw die dicht en wrijf met de handdoek zo de vliesjes eraf.
Maak de pasta in een hakmolen/blender, zorg dat je potje van de blender goed gevuld is, anders blijven je noten tegen de wand kleven.
Wanneer dit toch gebeurt, kun je het gemakkelijk tussendoor van de zijkant afschrapen zodat de noten goed fijn gemalen kunnen worden.
De structuur zal eerst veranderen in fijn meel. Vervolgens kun je zien dat de olie uit de noten langzaam vrij komt.
Wanneer je mengsel te veel gaat plakken aan de zijkant van je machine kun je nu eventueel wat kokosolie toevoegen.
Blijf goed mixen tot het een vloeibare en romige substantie wordt. Voeg wat zout naar smaak toe of stevia als je de notenpasta zoet wil.

Geniet ervan!