Asperge-prei-ham salade

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

400g asperges ( om 300g over te houden)
100g prei
3 eitjes
30g gemalen kaas
80g gekookte ham
3 eetlepels verse mayonaise ( zie recept op de site of te bestellen in de webshop - rubriek verse voeding)
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Reinig de asperges door ze te schillen en het laatste harde stukje af te breken (of niet afbreken als ze mooi vers zijn) Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10 Ć  15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente. In deze salade is al dente het beste. Laat ze afkoelen. Snij de prei in hele fijne reepjes en laat die even schrikken in kokend water maar giet ze direct weer af, het is de bedoeling dat ze nog krokant blijft. Snij de ham in stukjes. Kook de eitjes in 10minuten dat ze hard zijn, laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in stukjes. Maak de verse mayonaise. Meng alles goed door elkaar en kruid naar smaak met peper en zout. Zet nog minimum 30minuten in de koelkast voor het serveren.
Dit totale recept is per persoon 1 groentenportie en 1 eiwitportie.
Je kan dit ook als beleg gebruiken, neem er dan een paar koffielepels van, daarvoor hoef je niets te rekenen.