Gazpacho

gazpacho

Ingrediƫnten voor +/- 1,5 l soep :

3 tomaten
1 komkommer
1 grote ui
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1.5 l water
1 eetlepel olijfolie*
1 scheutje witte wijnazijn
1 koffielepel tomatenpuree zonder suiker
zwarte peper
himalayazout*
verse kruiden zoals peterselie, bieslook, basilicum

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Pel en ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon en snij de helft in reepjes.en de andere helft in blokjes.
Doe de tomaten, komkommerblokjes, de gesnipperde ui, de paprikareepjes ( de blokjes niet) en het knoflook in een mixerkom.
Mix alles tot een gladde puree en voeg beetje bij beetje al het water toe. Blijf mixen. Roer er de olie, de wijnazijn, de tomatenpuree door en laat de soep 2 uur koelen in de koelkast. Kruid naar smaak met peper en zout.
Garneer met verse kruiden naar keuze en de paprikablokjes.
Leg twee ijsblokjes in een soepkommetje en giet er de gazpacho over.

400ml is 1 groentenportie van 150g, 500ml is 200g groenten, als eiwitportie bij je lunch of diner kan je nog een sneetje Leef & Eet brood erbij eten, zo heb je ook je eiwitportie.