Miso soep met tofu

Ingrediƫnten ( 2 personen )

1/2 koffielepel groentenbouillon*
2 flesjes Brothway bouillon miso-shitake* 
2 teentjes look
1 rood pepertje
200g tofu
100g sojascheuten
150g kastanjechampignons
3 stengels lente-ui
150g paksoi
20g sesamzaadjes*
zwarte peper
verse koriander ( als je dit lust)

* verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de champignons in plakjes, de tofu in reepjes, de paksoi in stukken, de knoflook fijn en de lente-ui in ringen.  Laat 1 liter water met de bouillon koken,  voeg de champignons, de tofu, de paksoi, de knoflook en 2/3 van je lente ui toe.( 1/3 kan je houden als garnituur)  Je kan naar wens nog wat extra water toevoegen. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe even om. Voeg de laatste 2 minuten de sojascheuten, eventueel de fijn gesneden rode peper, en de Brothway bouillon miso-shitake toe.  Proef de soep af en kruid eventueel nog met peper.
Garneer net voor het opdienen de soep met de sesamzaadjes, resterende lente-ui, eventueel de verse koriander.
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie