Salade met feta en avocado

Ingrediƫnten (2 personen)


100g mengeling van salade, ijsberg, ruccola, eikeblad...
100g kleine tomaatjes, verschillende kleuren
1 avocado (goed rijp!)
120g feta kaas in blokjes ( eventueel in een pot gekocht op olijfolie of koolzaadolie, met kruiden of natuur)
2 el knijpcitroen* ( en een beetje extra eventueel voor de avocado)
1/2 koffielepel mosterd *( naar keuze maar zonder suiker)
5 el olijfolie*
himalayazout*
zwarte peper
naar smaak 1 Ć  2 druppels stevia*
20g pijnboompitjes*

*verkrijgbaar bij je consulent

 

Bereiding:


Snij de tomaatjes in 2. Meng de salade door elkaar. Rooster de pijnboompitjes in de oven of anti aanbakpan. 
Meng de mosterd met de citroen, de olijfolie en de stevia, kruid naar wens met peper en zout. Je zou in plaats van de zuivere olijfolie hier ook de olie van de feta kunnen gebruiken. ( let op, alleen op olijfolie of koolzaadolie) Weeg 120g feta af, zonder de olie als je die op olie kocht. Snij de avocado in 2, haal de pit eruit en snij in blokjes. Als je de salade niet direct op eet besprenkel dan de avocado met citroen zodat die niet  bruin komt. Meng de salade met de tomaatjes, de blokjes avocado en de feta. Roer er daarna de vinaigrette door. Werk als laatste af met de pijnboompitjes.

Per persoon 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie.