Tofu met tahin

Ingrediƫnten: ( 2 personen)

260g tofu
200g paprika
200g tomaat
50g ruccola
1 limoen
1/2 plantje koriander
1 sjalot
1 teentje look
2 eetlepels tahinpasta (recept op de site, klik op de link)
olijfolie*
1 koffielepel komijn (heel of in poeder)
zwarte peper
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de tofu in reepjes van 1 cm, daarna in reepjes. Snij de look en de sjalot fijn. Snij de paprika en tomaat in blokjes. Pers de limoen. Maak de tahinpasta. Haal de korianderblaadjes van je plantje en hou de steeltjes bij. Stoof de ui en look aan in een mooie hoeveelheid olijfolie. Voeg de paprika, de koriander steeltjes en de komijn toe. Laat dit een 5 tal minuten stoven en voeg dan de tomaat toe. Kruid met peper en zout en laat nog eens 5 min stoven. Meng het limoensap met de tahinpasta. Voeg de tofureepjes  en de tahin toe, even meewarmen en bijkruiden indien nodig. Voeg de ruccola en de koriander blaadjes toe net voor het opdienen.

Per persoon is dit 1 eiwit en 1 groentenportie.