Gehaktballetjes met tomatensaus en champignons


Ingrediƫnten: ( voor 2 personen)

voor de balletjes:

 260g runds- of kalfsgehakt
 pijnboompitten, sesamzaadjes, pompoenpitten en zonnebloempitten samen 10g*
 1 stukje pel van een verse citroen van 2cm op 4cm
 2 koffielepels fijn gesneden ui 
 een beetje tabasco naar smaak
  2 lookteentjes
  1 eitje
  een koffielepel verse basilicum fijn gesneden
  zwarte peper
 himalayazout*

  voor de saus:
  1 ui
  1 teentje look
  1 pot tomatensaus zonder suiker *
  zwarte peper
  Himalayazout*
  basilicum
  olijfolie *
  400g champignons

  afwerking: parmesaan schilfers, eventueel sesam of chiazaadjes
  

 *verkrijgbaar bij je consulent


Bereiding:

  de balletjes:

  Snij de pel van de citroen in hele kleine stukjes.
  Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar en kruid af naar smaak met peper, zout, tabasco en basilicum.
  Rol er bolletjes van en bak ze in olijfolie.

  de saus:

  Snij de ui grof en de look fijn. Stoof ze beiden aan in olijfolie.
  Voeg de tomatensaus toe en kruid met peper, zout en basilicum.
  Snij de champignons in plakjes en stoof ze aan in olijfolie, voeg ze daarna bij de saus.

 Werk eventueel af met nog wat parmesaan schilfers.

 Per persoon heb je 1 eiwit en 1 groentenportie.

 Wil je de balletjes graag als hapje? Je kan ze even in kokend water leggen ( ze zijn zo gaar) ipv te bakken in olijfolie en rol ze daarna door de chia of sesamzaadjes. Zowel warm als koud lekker.