Kalkoenfilet met puree van peterseliewortel, bloemkool en champignonroomsaus

IngrediĆ«nten: ( 2 personen) 

260g kalkoenfilet
200g bloemkool
100g champignons
100g peterseliewortel
olijfolie*
1 sjalot
1 teentje look
50ml kokomelk
zwarte peper
himalayazout*
nootmuskaat
1 koffielepel groentenbouillon*
1 eetlepel ghee*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de bloemkool in roosjes, de champignons in plakjes, de peterseliewortel grof en de sjalot en de look fijn.
Kook de peterseliewortel gaar in een beetje water en de bouillon. Als die gaar is mix tot een mooie puree. Kruid af met de ghee, nootmuskaat, peper en zout.
Stoom of kook de bloemkool gaar.
Stoof de sjalot en de look aan in olijfolie, voeg de champignons toe en blus met de kokosmelk. Laat deze op een rustig vuurtje inkoken tot een mooie saus en kruid naar smaak.
Kruid de kalkoenfilet, serveer met de puree, bloemkool en de champignonroomsaus.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.