Kip met curry en bloemkoolrijst
Ingrediƫnten: ( 2 personen)
260g kipfilet
1 lookteentje
2 pijpajuin
100g tomaat
2 koffielepels curry poeder
180ml Brothway chicken-curcuma bouillon*
300g bloemkool
3 eetlepels soja yoghurt
olijfolie*
zwarte peper
himalayazout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Snij de look fijn, de tomaat snij je in kleine blokjes zonder de pitjes en de pijpajuin in ringen. Hak de bloemkool fijn, eventueel in een hakmolen. Snij de kipfilet in kleine stukjes en kruid ze met peper en zout. Bak de kipstukjes in olijfolie, niet volledig gaar, gewoon gekleurd, en haal ze uit de pan. Doe in diezelfde pan een goede scheut olijfolie en bak de look samen met de currypoeder. Doe de kip er weer bij en voeg de bouillon toe, zet het vuur zacht en laat 5 minuten afgedekt zacht sudderen. Roer nu en dan even om. Warm een goede hoeveelheid olijfolie op en voeg de bloemkoolrijst toe en 3 eetlepels water. Bak de bloemkoolrijst al roerend aan voor 3 minuten en kruid met peper en zout. Haal de kip van het vuur en roer er de yoghurt door. Serveer de kip met de bloemkoolrijst. Werk af met de blokjes tomaat en de pijpajuin.
Per persoon is dit 1 groentenportie en 1 eiwitportie.