Ovenschotel met kalkoen en broccoli

Ingrediënten: ( 2 personen) 

240g kalkoenfilet
400g broccoli
100ml kokosmelk*
1 flesje Brothway bouillon thai chicken*
1 eetlepel pesto (zie hieronder)
30g gemalen kaas max 20g vet

voor de pesto: 
150g half zongedroogde tomaatjes op olijfolie*
50g basilicum blaadjes
20g chiazaadjes*
50g pijnboompitjes*
1 teentje look
olijfolie*
zwarte peper
Himalayazout*

Je zal hiermee meer pesto hebben dan je nodig hebt in dit recept. Je kan de pesto bij andere recepten gebruiken of de pesto serveren bij gebakken, gerookte of gemarineerde vis, als dipsaus bij groenten, of meng een beetje door je wokgroenten. Je kan er de wrap mee besmeren ( zie recept op de site)
De pesto die je kan kopen bevat meestal niet de juiste ingrediënten om te gebruiken in het programma.

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°
Maak eerst de pesto:
Mix de tomaatjes, basilicum, chia zaadjes, look en de pijnboompitjes in een hakmolen.
Doe er olijfolie bij en mix terug goed, het mengsel neemt de olijfolie op. Voeg de olijfolie toe tot de massa goed smeuïg is. Kruid naar smaak met peper en zout.
Maak nu je ovenschotel:
Snij de broccoli in roosjes, kook ze 2 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
Snij de kalkoen in stukjes.
Meng de kalkoen, de pesto, de broccoli, de bouillon en de kokosmelk goed door elkaar en stort in een ovenschotel.
Strooi er de gemalen kaas over en zet voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.