Matcha-kokos bolletjes

Ingrediënten (voor 15 balletjes)

30g kokosmeel*
20g kokosrasp* +15 g om de balletjes te draaien
1/2 avocado
1 koffielepel matcha thee*
vloeibare 100% stevia naar wens
1 koffielepel kokosolie*
optioneel: kokosmelk max 0.3g suiker

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat 5 à 7 minuten draaien tot er een kleverige massa ontstaat. Zo komen de oliën in de kokosrasp vrij en wordt alles wat plakkerig. Proef even of je ze wat zoeter wil en eventueel kan je er een beetje stevia aan toevoegen.  Draai er 15 balletjes van en rol deze door de extra kokosrasp. Mocht het deeg iets te droog zijn, en moeilijk om te draaien dan voeg je er een scheutje kokosmelk aan toe. Zet de balletjes in de koelkast.
Je kan hiermee variëren met andere ingrediënten zoals chiazaad, sesamzaad, cacao poeder of de ChoQola kan ook. .
Je mag er 2 balletjes van eten per dag, zie het als een extra. ( je komt met de 2 balletjes aan 1/4 portie vezels)