Vanille bavarois met frambozencoulis en vezelcrunch

vanille bavarois coulis

Ingrediƫnten: (4 personen)


400ml amandelmelk
6g gelatinepoeder ( alleen die van rund en bio mag je gebruiken in het programma)
100% stevia naar smaak*
1 vanillestokje
1 koffielepel vanille poeder* ( zonder suikers, alleen die van je consulent!)
300g frambozen (uit de diepvries mag)
60g Leef & Eet krokante vezelmix*


*verkrijgbaar bij je consulent


Bereiding:


Hou een aantal mooie frambozen aan de kant als garnituur. Mix de andere frambozen tot een coulis. Mix de krokante vezelmix in een hakmolen fijn. Hou een beetje gemalen vezelmix aan de kant als garnituur. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de amandelmelk samen met de vanille poeder en  het opengesneden vanillestokje waar je eerst het merg uit geschraapt hebt. Doe het merg ook bij de melk. Laat de melk net niet koken en zet dan de pan van het vuur. Voeg de gelatinepoeder die bij de melk, roer goed intussen. Verwijder het vanillestokje en voeg naar smaak een beetje stevia toe, een paar druppeltjes is normaal voldoende. Verdeel de fijne vezelmix in de glaasjes en giet er het vanille mengsel over. Laat  min 4u opstijven. Doe er net voor het opdienen de frambozen coulis op, nog een beetje gemalen vezelmix en werk af met enkele frambozen.

Dit is per persoon 1/2 eiwitportie, 1/2 fruitportie en 1 vezelportie. Neem je dit als ontbijt, neem dan nog 1/2 fruitportie in de namiddag.