Baba ganousch ( aubergine dip)

Ingrediƫnten: ( voor 2 groentenporties)

2 aubergines
3 teentjes look
olijfolie*
2 eetlepels tahin (zie recept)
1 eetlepel knijpcitroen*
1 / 3 koffielepel gerookte paprikapoeder (zoet/mild)
himalayazout*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de look. Leg de aubergines op zijn geheel in de oven en zet de grill-stand aan. Laat ze hier ongeveer 15 minuten liggen, na de helft van de tijd kan je ze eens omdraaien. De schil van de aubergines zal beginnen rimpelen. Doe na 15minuten de grillstand van je oven uit en laat de aubergines nog 20 minuten in de oven liggen op 180 graden. Als de schil van de aubergines zwart zijn geworden en het vruchtvlees zacht ( even prikken), is het tijd om ze uit de oven te halen en ze goed af te laten koelen.  Wanneer de aubergines zijn afgekoeld, haal je de schil en het steeltje er af en snij je het vruchtvlees in stukken. Meng de tahin, het citroensap, de paprikapoeder, de look, het auberginevlees en een snuifje zout in een hakmolen en laat draaien tot alles mooi glad is.
Als afwerking roer je er nog een scheut olijfolie door.
Je kan de baba ganousch als groentenportie eten, bv op een sneetje Leef & Eet brood, 1/2 van het recept is 1 groentenportie.
Wil je dit als beleg, dan kan je er enkele koffielepels van nemen, en hoef je die niet te rekenen dan.
Ook als dipsaus kan je dit gebruiken.