Gefermenteerde komkommer

Ingrediënten:

1kg komkommer
75 g himalayazout*
5 plakjes verse gember
1 theelepel grove mosterd*
1 theelepel korianderzaad, venkelzaad of kruidnagel
½ eetlepel zwarte peperkorrels
1 rood pepertje

*verkrijgbaar bij je consulent

Nodig: 1 grote weckpot

Bereiding:

Snij het rood pepertje fijn. Snij de komkommer in lange dunne plakken, de pel mag eraan blijven, snij alleen de 2 uiteinden eraf. Doe zoveel mogelijk komkommer in je weckpot. Verdeel je plakjes gember intussen tussen de komkommer. Meng al de andere ingrediënten in een beetje water en giet dit over de komkommer. Vul nu water bij totdat de pot helemaal vol zit.
Sluit de pot goed af en keer deze een aantal keren om zodat alle smaken goed verdeeld worden en de zout oplost. Laat de pot op kamertemperatuur fermenteren voor 3 weken. Iedere week ietsje aan de rubber trekken zodat er een beetje gas kan ontsnappen. Na 3 weken kan je ze opeten en de pot in de koelkast plaatsen.