Minestrone

Ingrediënten ( 2 pers)

50g rode ui
1 teentje look
50g witte selder
100g coeur de boeuf of roma tomaten
50g courgette
75g sperziebonen
75g wortel
1 blikje tomaten puree zonder suiker
Oregano, rozemarijn, tijm… ( naar smaak)
Olijfolie*
Zwarte peper
himalayazout*
180ml Brothway vegan bouillon*
2 koffielepels groentebouillonpoeder zonder suiker *
200g kalfsgehakt
125g konjac tagliatelle *
handje verse basilicumblaadjes

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de ui en look fijn. De wortelen, selder, boontjes en courgette snij je in stukken. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Stoof de ui en look in olijfolie, voeg de selder en de wortelen toe en laat ze enkele minuten meestoven. Voeg de boontjes , de courgette, de tomaten blokjes,  de tomaten puree toe, het flesje bouillon, 800ml water en de groentebouillon toe.
Laat een halfuurtje zachtjes stoven met een deksel op de pan. Kruid het gehakt en maak kleine soepballetjes. Spoel de konjac tagliatelle goed onder stromend water en snij ze met een schaar kleiner.
Laat de laatste vijf minuten de balletjes zachtjes meekoken en voeg op het einde de tagliatelle toe. Kruid met peper en zout en de andere kruiden naar smaak.
Voeg net voor het serveren verse basilicumblaadjes toe.

Dit is per persoon 1 groentenportie, 1 eiwitportie en 1/2 vezelportie.
Je kan er eventueel een sneetje brood bij eten, tel dan nog 1 vezelportie extra.