Bloemkoolcrème met quinoa en kabeljauw

Ingrediënten: ( 2personen) 

60g quinoa*
300g bloemkool
400g kabeljauw
100g  kleine trostomaatjes
2 eetlepel ghee*
olijfolie*
tijm
zwarte peper
Himalayazout*
1 stronk pijpajuin
1 eetlepel hazelnootolie*
2 eetlepels aminozuren*
2 koffielepels kippenbouillon*

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°. Snij de pijpajuin in ringetjes en de bloemkool in roosjes.
Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met 1 koffielepel bouillon  en breng aan de kook. Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af.
Kook de bloemkoolroosjes in water met 1 koffielepel bouillon.
Kruid de tomaatjes met tijm, peper en Himalayazout en giet er een mooie hoeveelheid olijfolie over. ( laat de trosjes volledig) Zet de schaal in de oven voor 15 à 20 minuten.
Mix de gare bloemkool in de blender met de ghee, kruid met peper en zout en meng de hazelnootolie erdoor.
Dep de kabeljauwfilets droog, kruid ze met peper en Himalayazout en haal ze daarna door de aminozuren. Bak de kabeljauw op een middelhoog vuur in olijfolie ( afhankelijk van de dikte ongeveer 3 à 4 minuten langs elke kant). 
Meng de pijpajuin door de quinoa en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Serveer de bloemkoolcreme met de quinoa, de kabeljauw en de warme trostomaatjes. 

Dit is 1 vezelportie, 1 eiwitportie en 1 groente portie