Kabeljauw met een fris krokant jasje.

kabeljauw met een fris krokant jasje

Ingrediënten: (2 personen)

400g kabeljauwhaasje
350g sperziebonen
50g sjalot
1 teentje knoflook
1 tot 2 koffielepels boekweitmeel*
Zwarte peper
himalayazout*
3 koffielepels Leef & Eet spicy saus*
2 koffielepels balsamico azijn* (zonder suiker)
2 koffielepels olijfolie en extra om de vis en de boontjes te bakken*
20g pijnboompitten*
verse peterselie als afwerking
kokosolie*
herbamare*
schepje all plant proteïne*
 gedroogde chilikruiden ( optioneel )

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de sjalotjes en de look fijn. Hak de peterselie. Kook de boontjes, giet ze af en spoel ze onder koud water, zo blijven ze mooier groen. Meng de sjalotjes en de look door het boekweitmeel. Zorg dat het meel er goed rond zit.  Kruid ze met himalayazout en voor de liefhebbers nog een draai van de chilikruiden. Verhit de kokosolie in een kleine  antiaanbakpan en bak de sjalotjes in de hete kokosolie. Zet je vuur niet op max zodat ze niet te snel kleuren. Schud ze regelmatig om tot ze krokant gebakken zijn en mooi bruin van kleur. Blijf je pan in de gaten houden want dit kan snel gaan.
Schep de uitjes uit de pan en bak in dezelfde pan je pijnboompitten tot ze gekleurd zijn. Ook dit gaat snel.
Maak de saus door de balsamicoazijn met de spicy saus en de 2 koffielepels olijfolie te mengen. Verwarm de saus en laat die indikken zodat het zurige van de balsamico verdampt.
Dep de kabeljauwhaasjes droog, kruid met peper & herbamare.
Wentel de stukjes vis in de all plant proteïne, zo krijg je een krokant korstje rond je vis.
Bak de kabeljauw in olijfolie. Bak de gare boontjes aan in olijfolie en kruid ze met peper en zout. Dresseer de kabeljauw met de ingedikte saus, de boontjes en garneer met de bicky uitjes, geroosterde pijnboompitten en fijngehakte peterselie. 
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groente portie en 1 vezelportie.