Hamburger met bloemkoolcurry en spinazie
Ingrediënten ( 2 pers)
Voor de hamburger:
260 g rundsgehakt
1 sjalot
1 ei
40g gemalen kaas
olijfolie *
ghee*
zwarte peper
himalayazout*
Konjac rijst 250g*
200g bloemkool
180ml Brothway chicken-curcuma bouillon*
1 blikje kokosmelk 200ml *
currypoeder
1 teentje look
100g spinazie
100g kastanjechampignons
50g rode ui
Zelfgemaakte ketchup ( recept onderaan)
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Meng het gehakt met het ei, de fijngehakte sjalot en de gemalen kaas. Kruid met peper en zout. Maak er 2 hamburgers van.
Snij de bloemkool in kleine roosjes, de champignons in vier, de knoflook fijn de ui in reepjes.
Spoel de konjacrijst.
Bak de hamburgers in olijfolie op een niet te hoog vuur tot ze gaar zijn.
Stoof de bloemkoolroosjes met de look aan in olijfolie. Kruid met currypoeder. Meng de kippenbouillon door de kokosmelk en voeg die bij de bloemkool, laat koken tot de bloemkool gaar is.
Stoof de champignons samen met de rode ui aan in olijfolie. Stoof de spinazie kort aan in ghee ( zo krijg je een lekkere botersmaak) en kruid af naar smaak.
Meng de bloemkoolroosjes met de konjacrijst.
Serveer ( eventueel met kookring ) de bloemkoolcurry, daarop de spinazie, dan de hamburger, een lepel tomatenketchup en de gebakken champignons.
Een kleurrijk voedzaam gerechtje met een bom aan smaken …
Helemaal voldaan om het carnaval feest in te zetten!
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groentenportie.
Serveer met zelfgemaakte ketchup:
Ingrediënten:
blik gepelde tomaten van 400g
2 soeplepels balsamico azijn*
Olijfolie*
1/2 rode paprika
150 g ui
1 teentje look
100% vloeibare stevia naar smaak*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Snij de ui, paprika en de look heel fijn in een hakmolen en fruit samen aan in olijfolie.
Voeg de gepelde tomaten en de balsamico azijn toe en breng aan de kook.
Pureer met de staafmixer en laat nog 1 min door koken.
Laat de saus afkoelen en breng met de stevia op smaak. ( naar wens)