Italiaanse gehaktballetjes

Ingrediƫnten: ( voor 2 personen)

  260g runds- of kalfsgehakt
  pijnboompitten, sesamzaadjes, pompoenpitten en zonnebloempitten samen 10g*
  1 stukje pel van een verse citroen van 2cm op 4cm
  2 koffielepels fijn gesneden ui
1 schepje aminozuren
  tabasco
  2 lookteentjes
  1 eitje
  basilicum
  zwarte peper en himalayazout zout naar smaak
  olijfolie*

  afwerking: sesam of chiazaadjes
 

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de pel van de citroen in hele kleine stukjes.
Meng alle ingrediƫnten door elkaar en kruid af naar smaak met peper, zout, tabasco en basilicum.
Rol er bolletjes van en leg ze even in kokend water ( ze zijn zo gaar) en daarna rol je ze door de chia of sesamzaadjes. Zowel warm als koud lekker.

Dit is per persoon 1 eiwitportie, serveer er quinoa of konjac vezel bij. Wil je dit klaar maken op standaarddagen? Serveer er dan een portie groenten bij naar keuze.