Courgette spaghetti met asperges en geitenkaas

Ingrediënten: ( 2 personen)

250g witte asperges ( zo hou je ongeveer 100g bereid gewicht over)
200g groene asperges ( zo hou je ongeveer 100g bereid gewicht over)
200g courgette
olijfolie*
1 sjalot
1 knoflookteentje
120gr zachte geitenkaas
50ml amandelmelk
nootmuskaat
zwarte peper
himalayazout*
30g pompoenpitten*

 *verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding: 

Snij de sjalot  en de look fijn.
Snij de courgette met een spiraalsnijder.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren, strooi er wat himalayazout over en laat ze afkoelen.
Schil de buitenste harde laag van de witte asperges met een dunschiller en breek het laatste stukje af. Snij ze in 2.
De groene asperges schil je alleen de laatste 5 à 7cm van de schil af. ( eventueel een hard stukje afsnijden), snij ze ook in 2.
Leg de asperges in koud water en laat ze ongeveer 10 à 15min koken, dit is afhankelijk van de dikte en of je de asperges volledig gaar wilt of al dente. De groene hebben iets minder tijd nodig. Giet de asperges af.
Fruit de sjalot en de look in olijfolie, voeg de geitenkaas en de amandelmelk toe.  Verwarm tot het een homogeen geheel is geworden. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg eventueel wat extra amandelmelk toe als het te dik wordt.
Roerbak de courgette aan in olijfolie.
Serveer de courgette met de asperges, verdeel er de saus en de pompoenpitten over. 

Per persoon is dit 1 eiwit en 1 groentenportie.