Curry roerbak groenten met rund
Ingrediënten ( 2 personen)
260g rundsreepjes
200g prei
100g groene boontjes
100g champignons
30g amandelnoten
1 teentje look
½ koffielepel curry poeder
zwarte peper
grof himalayazout*
1 koffielepel kippebouillonpoeder*
olijfolie*
ghee*
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Snij de prei in dunne halve ringen, de champignons in plakjes en hak de amandelnoten grof. Snij de look fijn, de boontjes snij je in 2.
Kook de boontjes tot ze beetgaar zijn.
Verwarm de olijfolie en stoof de knoflook aan, voeg de prei, de champignons, de bouillon en de currypoeder toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de gekookte boontjes toe en kruid af naar smaak met peper. ( wees voorzichtig met extra zout omdat de bouillon ook zout smaakt)
Smelt de ghee en bak de rundsreepjes naar wens. Kruid ze met grof zout en peper. Serveer met de groenten curry.
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groentenportie.