Wokschotel met kip, quinoa, tomaat, rucola en champignons
ingrediƫnten: (2 personen)
260g kipfilet
60g quinoa*
200g champignons
150g rucola salade
150g kleine tomaatjes
kokosolie*
groentenbouillonpoeder zonder suiker*
zwarte peper
himalayazout*
garam marsala ( kruiden die je gewoon in de supermarkt kan kopen)
*verkrijgbaar bij je consulent
Bereiding:
Spoel de quinoa goed onder stromend water. Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water ( 3x zo veel als de quinoa ) met 1/2 koffielepel bouillon en breng aan de kook. Laat 5 min koken en zet het vuur uit. Laat de quinoa nog 5 minuten na wellen en giet dan af. Snij de tomaatjes in 2, de champignons in plakjes en de kipfilet in stukjes.
Kruid de kip goed met de garam marsala, kleur ze aan in kokosolie. Bak ze niet gaar omdat ze straks nog even moeten meebakken met de groenten, anders worden ze overgaar en niet meer mals.
Bak de champignons een 5 tal minuten op een hoog vuur in kokosolie, voeg de tomaten en de rucola toe, en laat die een 2 tal minuten meebakken. Kruid met peper en zout.
Voeg de kip bij de groenten en laat alles nog even doorwarmen. Kruid eventueel nog extra bij met peper, zout en garam marsala.
Serveer met de quinoa.
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie.