Avocado-ricotta toast met een gepocheerd eitje

Ingrediënten: ( 2 personen )

140g toastbrood al gebakken met de bakmix*
50g ricotta
1 avocado
200g salade naar keuze
olijfolie*
2 eitjes
Himalaya zout*
zwarte peper
witte azijn (voor het kookwater van de eitjes)
optioneel: citroenmelisse 

*verkrijgbaar bij je consulent

Bereiding:

Snij de avocado in 2, verwijder de pit en haal het vruchtvlees met een lepel uit de pel, snij daarna de avocado in schijfjes.  Snij het toastbrood in 2 en rooster die in een toaster, oven of in de pan. Meng de salade met olijfolie en kruid met peper en zout. Breng water met een goede scheut witte azijn aan de kook in een ruime pan. Draai even in het water met een lepel zodat een draaikolk ontstaat. Dit zorgt dat het eiwit mooi rond de dooier blijft. Breek één voor één de eitjes in een kop en laat de eitjes per stuk in het water glijden aan de zijkant van je pot. Pocheer de eitjes voor 3 min. Haal ze uit de pan en leg ze even op een keukenhanddoek. Smeer de geroosterde toastjes in met ricotta, beleg met de avocado schijfjes en bovenop het gepocheerd eitje. Kruid met peper en zout. Werk eventueel af met citroenmelisse.
Serveer de toast met de salade.
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 vezelportie en 1 groentenportie. ( het extra eitje en 25g ricotta per persoon hoef je niet te tellen)